|
•
|
|
|
Sep 06, 2010 | 19:05 |
|
|
קודם כל תודה על העצות הסחלב משתקם.
בעציץ הסחלב שלי נראה שיש יותר מאחד זה נראה כאילו יש שלושה צמחים עם שורש אחד האם זה הגיוני ואם כן האם להפריד אותם או להשאיר כמו שהם?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 07, 2010 | 07:55 |
|
|
הדבר הגיוני עם השלושה על עמוד פריחה הדבר נובע ממצוקה שהייתה לסחלב לא להוריד לפחות שנה אחת וגם להוריד צריך לדעת באתר כתוב הכול
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 07, 2010 | 08:44 |
|
|
הצמחים נראים כאילו הם שלושה נפרדים אך עם שורש אחד הם מחוברים מהשורש ולא מעמוד הפריחה במקום שקניתי אמרו שזה שלושה בתוך אחד?!
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 08, 2010 | 12:51 |
|
|
כול עוד הם במצב טוב מציע לא לגעת
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 28, 2010 | 22:23 |
|
|
האם יש טיפול מיוחד לעלים אחרי שגוזמים אותם.
תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
°
|
| התכוונתי לגדם שנשאר בצמח :)
|
לינדה |
|
|
Aug 29, 2010 | 09:07 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 18, 2010 | 14:40 |
|
|
שלום רב
לפני 3 חודשים רכשתי סחלב עם שני גבעולים עליהם היו כ- 8 פרחים, לפני כחודש נשרו מרבית הפרחים למעט שניים, היום אחד נבל והאחרון מחזיק בקושי.
אציין שקניתי אותו עם עציץ מיוחד ויקר (לפי המלצת החנות) עשוי חרס ולו מדיד מפלס מים, כל מה שאני עושה בתקופה זו, אני מוסיף מים כאשר המפלס יורד וכלום מעבר לזה.
שאלות:
1. העלים של הסחלב נראים טוב ירוקים עבים וקשים, הגבעולים נראים בדיוק כמו ביום הראשון, סה"כ לא נראה שהצמח חולה - האם זה נכון?
2. איך עליי לטפל בו האם לקטום את גבעוליו והיכן, האם לדשן את המים ועם מה ?
3. האם הוא יפרח שוב ומתי?
מודה מראש על כאב הראש
תמונה מצו"ב
|
 |
|
|
|
|
•
|
|
|
May 18, 2010 | 15:28 |
|
|
איני יודע אם יש מצע לסחלב או שהוא גדל בשיטה הדרופונית בכול מקרה אם העלים נראים בסדר אין לך מה לדאוג ,יש לקטום את הגבעולים מעל הפרק הראשון
באתר יש לך את כול המידע על טיפול נכון וטיפים לשמירה על סחלבים
קישור מצורף:
טיפים לגידול סחלבים,מחלות ומזיקים.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2010 | 20:31 |
|
|
יוסי תודה על התשובה המהירה
כפי שכתבת אם הבנתי נכון:
1. האם קטימת הגבעולים, מעל הפרק הראשון שקרוב לעלים?
2. קראתי במס'' מקומות שונים, בחלק כתוב שיש להשאיר את הגבעולים לאחר נשירת העלים, אלא אם כן גם הם בתהליך נבילה ויש כמוך שאומרים לקטום, האם ההבדל בין הנתונים הוא סוג הצמח, או שאלה אסכולות אפשריות?
3. האם הפריחה תתחדש ותוך איזה פרק זמן לדעתך?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 20, 2010 | 23:26 |
|
|
בפילנופסיס קוטמים את גבעולי הפריחה מעל הפרק הראשון שקרוב לעלים,אם תרצה לנסות ליצור קייקם חדשים שהם שתילים זהים לסחלב שלך אזי צריך להשאיר מאחר וזו תורה שלמה ,עליך לעבור קורס לגחדול סחלבים . בטיפול נכון אתה יכול לקבל פריחה חדשה כבר אחרי 6 חודשים אולם בדרך כלל כעבור שנה
קישור מצורף:
PHALAENOPSIS למתחילים (בליווי סרטונים)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 27, 2010 | 12:26 |
|
|
בוקר טוב אנשים,
אם תוכלו לעזור לי בסוגייה הנ"ל:
מדובר בצמח מילטונה, הוא סיים לפרוח, העברתי אותו למצע חדש, הוא עבר לפינה פחות מוארת/חמה בבית ואני משתדל לתת להתנקז לפני שאני משקה מחדש.
נוצר אצלו מצב בו העלים הבוגרים מתחילים להצהיב מלמטה ומלמעלה, והעלים הצעירים נרקבים בבסיסם ומתנתקים בקלות מהסחלב עצמו.
בדקתי את השורשים ולא נראה שיש שם תופעה חריגה כל כך, אם תוכלו לומר לי מה הסיבה להתנהגות הסחלב ואיך אפשר לפתור אותה.
תודה מראש.
|
 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 27, 2010 | 19:31 |
|
|
מילטונה אינה יכולה להתקיים בטמפרטורה של למעלה מ-24 מעלות ולדעתי זו הסיבה העיקרית תוציא מיד את הסחלב מהעציץ תוריד את הענפים הצהובים אשר בעצם רקובים שתול בחזרה ותשקה עם מנצידן 1 כפית לליטר מים וחזור על הטיפול הזה בעוד שבוע תזיז את הסחלב למקום קריר ולא הרבה אור ונקווה שתצליח לסחלב זה קשה לגדות ולהתקיים בבית אל יאוש ולפני שקונים סחלב יש לוודא את תנאי הגידול אני שולח לך קישור לתנאי הגידול של הסחלב שכרגע גם פורח אצלי
בהצלחה
יוסי דריזין
קישור מצורף:
מילטוניה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 15:45 |
|
|
אם אניח קובית קרח על המצע בצהריים זה יעזור או יפגע בצמח?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 11:47 |
|
|
הדבר לא יעזור כי סביבת הסחלב כולל ענפי הסחלב צריכים להיות בטמפ' עד 24 מעלות
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 26, 2010 | 08:10 |
|
|
נכון סחלב זה הוא Beallara Peggy Ruth Carpenter ' Morning Joy' והוא אינו יכול להתקיים בטמפרטורה מעל 24 מעלות יש להעבירו למקום קריר ולא באור מלא וכן לבדוק אם יש חור בתחתית העציץ הדקורטיבי לניקוז המים כפי שהצעתי כבר בפעם הקודמת לאחר גמר הפריחה יש להחליף את מצע הסחלב במצע של סחלבים את ניצני הפרחים הצהובים יש לקטום ולא להשקות במשך שבועים
בהצלחה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 26, 2010 | 08:39 |
|
|
קודם כול תודה רבה
האם גם את העלים שהצהיבו צריך לקטום? לא באור מלא הכוונה לפינה חשוכה או פשוט רחוק מהחלון של החדר?
תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 26, 2010 | 20:32 |
|
|
תודה על הכל מקווה שאצליח עם הסחלב
תודה רבה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 25, 2010 | 19:47 |
|
|
מצאתי באוסף שלכם את סוג הסחלב שלי Beallara Peggy Ruht Carpenter Moning Joy האם עכשיו תוכל לעזור לי יותר?
עוד כמה פרטים: הכלי של הסחלב הוא כלי חרס צר אבל עמוק בערך 25-30 ס"מ. אין לא שורשים בחוץ (ככה שתלו לי אותו במשתלה) הוא לא היה בשמש ישירה. תודה על כל העזרה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 19:56 |
|
|
אנא תעזרו לי אני מאוד אוהבת סחלבים ולאחרונה רכשתי לי אחד אחרי שבוע העלים התחילו להצהיב וגם הניצנים של הפרחים האם זה בגלל הכלי או השקיית יתר מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי להציל אותו. תודה ( אני לא מצליחה להעלות תמונה אך הסחלב לא מסוג של פנלופסיס)
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 25, 2010 | 17:34 |
|
|
מאחר ואין צילום של הסחלב איני יודע לאיזה משפחה הוא שייך ולכן הסיבות עיקריות יכולות להיות 1 עודף מים 2 מכת שמש,אם הסיבה עודף מים יש לוודא שיש ניקוז לעודפי המים בעציץ ולא להשקות אותו לפחות שבועים אם זו מכת שמש להרחיקו משמש ישירה ולקוות שיתאושש
קישור מצורף:
טיפים לגידול סחלבים,מחלות ומזיקים
|
|
|
|
|
|
|
|
|